kod.

 

färgblindhet hos människor är oförmågan
att uppfatta skillnaden mellan vissa eller alla
färger som andra människor kan urskilja
färgblindhet är i de flesta fall en ärvd åkomma
och är vanligast hos män
färgblinda kvinnor är sällsynt
men förekommer
det uppskattas att färgblindhet förekommer hos
minst 8% av den manliga befolkningen
men endast 1% av den kvinnliga


 

— Jag vet ju ingen.
— Men det är ju det som är grejen, om man hade vetat nån, alltså om man ska veta nån säkert måste man veta alla. Eller nej egentligen inte i och för sig.
— Man kan väl resonera sig fram till vissa platser.
— Ja.
— Den skulle kunna vara, den har kommit på båda. Och det (ohörbart). Kan inte både vara grön och svart, det går inte. Men grön har jag uteslutit i (ohörbart). Kan vara så att grön ska vara med. (ohörbart) Ska grön vara med, så ska den vara där. Ska blå vara med, ska den vara där. (ohörbart)


Jag har ofta att göra med makt, auktoritet, styrka och stabilitet. I mönster så symboliserar jag det sofistikerade. Jag är neutral men samtidigt som alla andra på en gång. Jag associeras till universums krafter.

Jag är ilsken, anonym, djup, elegant, erotisk, lyxig, magisk, ädel, mäktig, hemlig, allvarlig, sofistikerad och tyst.

Jag är otursförföljd, död, deprimerad, ond, grym, isolerad, ensam, sorglig och tragisk.

Jag älskar dig men det är omöjligt att säga.

 

Nu vomerar jag snart.
Jag tror att du är nåt på spåret. Gissar jag.
Mm. En till röd,. Det ska nog vara en röd till. (ohörbart) detta. Kan den vara där, njaaee. Den röda (ohörbart) ska vara där. Jag har lite lite koncentration för att tänka riktigt, tror jag. Eller så är det allmänt svårt bara.
Jag tror nog på det senare.
Det är så alltså?
Det här är (ohörbart) grejer.
Men jag menar när man har gjort... alltså ju fler varianter man har gjort desto mer blir det att ha i huvudet på nåt sätt.
Mm.
Även om man har mer att gå på. Det här kommer inte att stämma. Alls. Men det är inte taget. (oartikulerade läten) Oj. Varför har det inte funnits grön innan. Den gröna får inte vara med röd.
Varför inte?
Därför att, det måste vara nån av dem.
Mm.
Det kan inte vara två av gröna. Men om den var där, så måste den nog ha varit rätt ifall den var med. Eftersom att det inte finns några vita.
Mm.
Och den kan inte vara där. Och inte på någon av dem heller. Men är..
Ja, ditt resonemang (ohörbart).
Vad sa du att..?
Ditt resonemang är följdriktigt.
Mm. I det här spelet finns det inte rum för några irrationella känslor. Utan har är det följd.. följdaktliga resonemang som värdesätts.
Fast alla resonemang tar ju inte in hela spektrat. De kan ju vara riktiga, men inte riktiga när de ska förhållas till helheten.
Du menar att det inte behöver finnas någon grön? (ohörbart) kan finnas en svart istället. På någon av de här platserna, på någon av de två.
Ja, jag säger ingenting.
Nej, du började inte (ohörbart).
(ohörbart), fattar du nånting?

 

Jag är lättast för ögat att acceptera. Jag har en lugnande och uppfriskande effekt. Jag symboliserar naturen, men i mörkret symboliserar jag manlighet, förmögenhet och konservatism. Jag stimulerar för drömmar. Jag står för känslosaker, hjärtats angelägenheter, böjelser, kärlek. Jag hjälper till att skapa balans i kropp och själ, stimulerar ömhet och generositet samt är tröstande. Exempelvis kan jag vara bra att lägga över oroliga hästar. Felaktigt använd kan jag skapa en tendens till stagnation och obeslutsamhet.

Jag är äventyrlig, analytisk, fri, färsk, vänlig, frisk, lat, neutral, uppriktig, stabil, kraftfull och ung.

Jag är bitter, avundsjuk, skyldig, okunnig, oerfaren, svartsjuk, melankolisk, förgiftad, sjuk och outbildad.

Jag saknar dig så.

 

Är det sant!
Mm.
Vafan. Då var jag faktiskt nästan säker på att det var så.
Du gjorde ett grundläggande fel när du kollade.
Den är rätt, den är rätt, den är rätt, (ohörbart), den är fyra, en, två, nej! Det var dem ja. Där. Där är (ohörbart). Mm.

 

Jag betyder rörelse och spänning. När folk ser mig tenderar deras hjärtan att slå snabbare. Jag är nästan extrem i vissa fall och fångar därför snabbt folks uppmärksamhet, men för mycket av mig kan bli för dominerande. Jag står även för energi och passion. Eld, att sätta igång något. Även moderlighet. Jag önskas ofta av blivande mödrar. För mycket av mig kan leda till aggressivitet och panik, vrede och krig.

Jag är alert, aggressiv, ambitiös, glödande, attraktiv, modig, briljant, charmig, befallande, dynamisk, excentrisk, emotionell, energisk, varm, impulsiv, livlig, kärleksfull, lycklig, arg, patriotisk, kraftfull, revolutionär, sexuell, stark och framgångsrik.

Jag är farlig, irriterad, generad, ond, förnedrad, otålig och våldsam.

Jag räknar dagarna tills vi möts igen.den vanligaste formen av färgblindhet
är någon form av röd-grön färgblindhet
detta innebär att den färgblinde endast
med svårighet
eller inte alls
kan se skillnaden mellan rött och grön

en mera sällsynt förekommande defekt är kombinationen
gult och blått
de så kallade komplementfärgerna till
rött och grönt

ännu mer sällsynt är total färgblindhet
som innebär att endast skillnader
i ljusstyrka kan uppfattas

Där är tre. Nu har jag kört fast totalt känns det som. Hoppas kunna skylla på min början med, eller skylla på den.
Men du har jättemånga verktyg.
Mm. Men ingen hjärna. För tillfället. Tre, fyr, fem där (ohörbart). Det borde vara två där.Jag ger människor en känsla av lugn, frid och stillhet. När människor är lugna tenderar de att fokusera mer vilket leder till ökad produktivitet. Jag representerar talcentrum, kommunikationsförmåga, inspiration. I mörkret för jag diskussioner, sprider impulsivitet och motverkar depressioner. I ljus är jag drömmar och andlighet, är jag svalkande, sänker pulsen och inger stillhet och hängivenhet. Jag dämpar ilska. Jag är himlens och vattnets barn. Jag sätts ofta som hoppets symbol. För mycket av mig kan ge en sorgsen känsla och en längtan.

Jag är accepterande, auktoritär, balanserad, omsorgsfull, försiktig, ren, kall, flexibel, fri, hoppfull, oändlig, intelligent, logisk, ensam, lojal, fredlig, rationell, ansvarig, säker, känslig och ärlig.

Jag är deprimerad, isig, tråkig, isolerad, ensam, melankolisk, nostalgisk och ledsen.

Jag vill bli vid din sida intill döden.

 

Är den gröna med? Då ska den vara där. Eller är blåa med, ska den vara där... Är den gula med, ska den vara där. Och den kommer vara där. Och den kommer vara där. Där, där, där. Där. Den gula med, ska den vara där. Men det var ju det jag tänkte. Men (ohörbart). Men den kan vara där. Men inte där. Och där.

 

Jag får snabbt folks uppmärksamhet. Jag stärker en persons koncentration och vissa menar även på att jag ökar dennes ämnesomsättning. Men när jag överutnyttjas så kan det lätt bli för mycket vilket snabbt gör att det kan övergår till en negativ känsla.

Jag har chefsförmågor, förmåga att genomföra saker, kraft- och egoenergi, styrka, vilja, ”jävlar anamma”. Jag stimulerar nerverna och skärper sinnet. Jag är glad, säker, expansiv, extrovert, vänlig, gyllene, idealistisk, uppfinningsrik, intelligent, intuitiv, livlig, logisk, optimistisk, filosofisk, nöjd, spontan, skinande, tankeväckande, vital och ung.

Jag är försiktig, en ynkrygg, besegrad, oärlig, avundsjuk och sjuk. Jag är en förrädare och en varning.

Du är solen i mitt liv.

 

En som är rätt där. Nej. Nej. Hm... Nej. Åh... Nån som är rätt där. Den. En som är rätt där, ingen som är på fel plats. En som är rätt där. En som är rätt, en som är rätt fast på fel plats. Två som är rätt. Fyra som är rätt färger (ohörbart). Den ska dit. (ohörbart) Blå.
Ja. Pröva så?
(ohörbart)

 

När en person ser på mig kan han eller hon känna sig entusiastisk och levande. Att betrakta mig kan också göra att man känner en känsla av balans, välkomnande och värme.

Jag förknippas med eldens värme, socialt umgänge, materiell trygghet och god mat. Jag står därför för matsmältning och bearbetning av känslor, kreativitet, förhållanden, lycka och glädje. Jag kan hjälpa dig att bearbeta ångest, samlade problem, nervositet, laddade problem, chock och sexualitet. Jag står även för anpassningsförmåga.

Jag är karismatisk, kompetent, kreativ, exotisk, explosiv, flexibel, rolig, god, frisk, humoristisk, oberoende, motiverande, provocerande, framgångsrik, tropisk, pulserande, välkomnande och vild.

Jag innebär vissa risker. Jag är överdriven, upprörande och tröttsam.

Jag är din trogne vän.

 

Får jag börja om?
Vaddå börja om?
Ta bort alla och börja om här.
Varför ska du göra det?
Vet inte. Nä, varför ska jag göra det. Det bästa jag har att jobba med, nu jobbar jag på ett annat sätt, nu testar jag lite till här. Ja. (ohörbart)
Det vore ganska roligt, ja. Fast en jävligt bra chansning.
Men nu är det tre rätt där och tre rätt där. Då måste det finnas några som överensstämmer. Den överensstämmer. Men ingen annan. Men ingen annan. Då måste det betyda att det ska vara en sån där.
Nej, det måste det inte.
Måste det inte det? Om tre stycken här stämmer,
Jo, det stämmer, nån av de här borde stämma, ja.
och tre stycken här stämmer.
Eller nej. Eller jo.
Då blir ju det mer än fem. Det måste betyda att nån av dem sammanfaller.
Det är sant.
Men måste det verkligen det?
Jag tror det.
Kan det inte vara olika som är rätt?
Nej, inte om det är tre och tre. Då måste nån överlappa.
Mm. Aa, och den enda som överlappar, det är den här.
Mm.
Den ska alltså va där. I alla mina försök. Mh. Undra vilken färg till som är rätt, där. Inte rätt där. Kan det vara så att det finns två orangea här. (ohörbart) mina blåa, då ska (ohörbart) bort en blå. Då måste den orangea vara där, eller där. Eller där. Den blå där. (ohörbart) Men den kan inte vara...
Det här måste vara den längsta omgången hittills.
Nu blir jag stressad. Inte där. Det innebär att det inte finns nån blå. Hm, kan vara här också. Nej, inte. En gul. Måste det vara med nån gul. (ohörbart) gul kan finnas här. Den gula, kan den vara där? (ohörbart) Nej.Som bekant är jag ofta bruden under bröllopet då jag representerar renlighet och oskuldsfullhet. Jag kan också spegla ärlighet men även ge en känsla av professionalism. Vissa anser att jag helar och befriar. Jag är också fredens färg, vart man än kommer.

Jag står för andligt och rent, ärlighet och sanningar. Jag är livets, dödens och ljusets. Jag helar, befriar och renar. Jag representerar även identitet vid medialt arbete.

Jag är ren, färsk, bekväm, tydlig, harmonisk, ärlig, hoppfull, oskuldsfull, ljus, fredlig, skyddande, reflekterande och andlig.

Jag är klinisk, kall och ensam. Jag innebär också isig sterilitet.

Jag tror på din renhet och jungfrulighet.

 

Den, den, den, den, Mm. Den, den, den. (ohr) Mm. Och den är lite... den, den, den. Mm. Den, den, den. Mm. Den, den, hm. Äh, jag tror jag kör.
Grattis, du tog det på sluttampen.
Men, den, den, där är fyra stycken som stämmer. Nej, den. Nej, det är tre. Oj, vilken omgång! Herregud!
Ja, hur känns det?
Jag känner mig alldeles slutkörd i hjärnan.

 

det finns idag inget botemedel mot färgblindhet

bakgrundsljud